Assalamualaikum frenz..
Semalam selepas balik dari office tak berpeluang tuk membeli or cari anything to eat for dinner sebab hujan lebat. So since ada kentang lagi, serbuk chezzy pun ada lagi so buat sendiri la potato wedges cicah bersama chezzy sos and mayonnaise.
Just a simple resepi, within half an hour dah boleh makan.
By: shahrose
Bahan-bahan:
6 biji ubi kentang - potong wedges
1 ¼ cawan tepong serbaguna½ sudu kecil paprika
½ sudu kecil black pepper powder
1/2 cawan air
Garam secukup rasaMinyak masak secukupnya
Cara-cara:
1. Basuh kentang dahulu, potong bentuk wedges (lonjong) then rebus separuh masak.
2. Toskan kentang.
3. Bancuh tepung bersama serbuk paprika, black pepper powder, garam dan air.
4. Make sure bancuhan tidak terlalu pekat atau cair.
5. Gaulkan kentang dengan bancuhan tepung.
6. Goreng sehingga warna keemasan.
7. Boleh dihidang bersama jalapeno sauce dan mayonnaise.
Selamat mencuba.
No comments:
Post a Comment